Met de Bokashi emmer fermenteer je eigen keukenafval in huis. Door het te mengen met een beetje Bokashi-starter ontstaat er waardevol organisch materiaal. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-afval gaat fermenteren en dus niet gaat rotten.
Afmetingen van de emmer: 39x32x27cm
kijk op youtub hoe je het maakt
watch?v=96fSXccQx9Q&feature=PlayList&p=C5026DF7AF205B39&playnext_from=PL&playnext=1&index=67
Inhoud: 16L
Hoe deze keukenemmer gebruiken
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakt keukenafval en iedere andere soort plantenresten. Bij een goede fermentatie krijgen rotting en stank geen kans.
Bereiding:
Snij GFT-afval in kleine stukjes.
Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer.
Breng een laag van verse GFT-afval in de emmer.
Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-afval.
Druk de GFT-afval aan.
Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
Tap dagelijks het verzamelde sap af.. Dit sap kan gebruikt worden als plantenvoeding voor kamer- en tuinplanten. Verdun het Bokashi-sap met 100 delen water.
Laat de GFT 1-2 weken in de Bokashi keukenemmer fermenteren.
De GFT-Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft.
Deze kan nu rechtstreeks worden ingewerkt in de bodem van de tuin of opgeslagen worden bij de overige compost, om later in te werken.
-Ideaal voor Eco-Mensen met een kleine tuin, terras, daktuin of balkon.
Nieuw alleen is de deksel wat
Locatie: Noord-Holland - Amsterdam
Toegevoegd op 2 dagen geleden en vervalt op 26 December
Advertentie id: 895432
[ ]
181 bezoeken