5-ALA is de eerste verbinding in de porfyrinesyntheseroute die leidt tot chlorofyl in planten. Dit aminozuur is de essentiële stap waarin chlorofyl in planten wordt gereguleerd. Dit complexe aminozuur gebruiken we in een meststof, vermengd met een unieke samenstelling van sporenelementen die essentieel zijn in tal van plantprocessen, enzymen, eiwitten en andere bouwstoffen. Hoe werkt het? 5-ALA wordt gesynthetiseerd uit het glutamine-aminozuur in een enzymatische reactie. Fase 1 : Glutaminezuur + 5-aminolevulinezuur => Porfobilinogeen (PBG) Fase 2 Protoporfyrine IX => Monovinyl protochlorophyllide a-> NADPH, licht-> Fase 3 Protochlorofylide oxidoreductase-> chlorofylide A Fase 4 + Fytol staart-> Chlorofyl A. We hebben waarschijnlijk de meesten van jullie verloren tijdens dit chemische proces, maar het is vooral belangrijk om te begrijpen wat het voor de plant doet! Wat zijn de eigenschappen van 5-ALA-meststof? * Verbetert de plantengroei * Heeft een positieve invloed op de fotosynthese * Stimuleert de productie van chlorofyl * Verhoogt het suikergehalte * Verhoogt de productie van hars en terpenen * Beïnvloedt polyfenolen (flavinoïden) * Beïnvloedt NPK en Ca in bladeren * Reguleert plant pH * Stimuleert antioxidanten * Verhoogt de stresstolerantie * Verhoogt het rendement 5-ALA is geen nieuw product in de productie/teelt, maar als meststof is het nog steeds niet gebruikelijk. Kweekruimtes worden tegenwoordig steeds beter afgestemd en de lichtniveaus stijgen, daarom is het belangrijk dat het chlorofylniveau gelijkmatig stijgt. De veeleisende externe factoren die we de planten laten ondergaan, moeten worden opgevangen door de beste beschikbare meststoffen en additieven. Daarom hebben we het gecombineerd in een unieke combinatie met ortho-kiezelzuur. Wij zijn het brein (zonder bescheiden te zijn) achter deze combinatie en willen dat u dezelfde resultaten ziet en ervaart als wij!