Officier Technische Dienst (VWO) bij Ministerie van Defensie
contact met mij op95.95 EUR
Marine
Officier Technische Dienst (VWO)
€ 2500 Premie
Bruto per jaarNaast je salaris
Wil jij je technische talenten naar een hoger niveau tillen? Een technisch bedrijf als de Marine kan niet zonder een professionele Technische Dienst. Samen met je teamgenoten ben je verantwoordelijk voor alle (elektro)technische installaties aan boord van onze schepen. Hierbij moet je denken aan voortstuwingsinstallaties, beveiligings-, energievoorzieningsinstallaties, radarsystemen en wapensystemen.
Wat ga je doen?
Als Officier Technische Dienst Marine ben je verantwoordelijk voor de conditiebewaking, gereedstelling en instandhouding van de (elektro)technische installaties aan boord van een van de vele typen schepen van de Marine. Ook geef je als Officier het operationele commando van het schip advies over de inzet en inzetbaarheid van de diverse systemen. Tot slot geef je leiding aan en coördineer je de werkzaamheden van een team van technisch specialisten. Naast operationele functies zul je ook veelvuldig aan de wal worden ingezet. Er bestaan bijvoorbeeld vele technisch ondersteunende functies. Denk hierbij aan nieuwbouw, ontwerp, verwerving, instandhouding en afstoting van schepen (life cycle management). Daarnaast bestaan er veel technische functies op de diverse scholen van de Marine, waar je bijvoorbeeld verantwoordelijk bent voor het opleiden van het technisch personeel of voor kennismanagement. In jouw functie als Technisch Officier staat de (maritieme) techniek steeds centraal, maar naast techneut en leider ben je natuurlijk ook militair. Dit betekent dat je werkzaamheden in de techniek steeds moet afzetten tegen de situatie waarin je werkzaam bent. Zo zul je situaties inschatten, tactisch beoordelen en leiderschap tonen door keuzes te maken. Een Officier Technische Dienst Marine is van alle markten thuis!
Waar ga je werken?
Je begint je loopbaan op een van onze schepen. Als je meer ervaring hebt opgebouwd, zijn er ook mogelijkheden aan de wal. Eerst volg je als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder een opleiding van in totaal vier jaar en negen maanden. Je opleiding bestaat uit de driejarige bachelorstudie Militaire Systemen en Technologie, aangevuld met de Algemene Maritieme Officiersopleiding en de vaktechnische opleiding. Tijdens je opleiding ga je ook naar zee om het samen werken en leven met je teamgenoten aan boord te ervaren. Gedurende de daaropvolgende jaren zul je kennis en ervaring opdoen in diverse technische officiersfuncties aan boord. Zo kun je beginnen als systeemverantwoordelijk Officier voor wapens, sensoren of netwerken binnen de Technische Dienst Senoren, Wapens en Commandosystemen . In een vervolgfunctie kun je dan verder als systeemverantwoordelijk Officier voor Voortstuwingssystemen, Energietechniek of Platformtechniek binnen de Technische Dienst Platform. Zo kun je doorgroeien tot algemeen verantwoordelijke voor alle technische installaties als Hoofd Technische Dienst.
Wat bieden we?
Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Voor deze functie geldt een premie van 2.500,- euro per jaar gedurende je dienverplichting! Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je hier.Als officier Technische Dienst Marine word je aangesteld in de rang van Luitenant-Ter-Zee 2e klasse.Bij de Marine kun je unieke ervaring opdoen, bijvoorbeeld met uiteenlopende technische installaties. De managementervaring die je opdoet kan je eventueel later prima van pas komen in de burgermaatschappij.Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
Solliciteren?
Je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Marine hebt bezocht. Heb je het afgelopen jaar al een voorlichting of infodag bezocht? Dan kun je direct solliciteren.
Via de 'Website' kun je solliciteren op deze functie.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.